Veelgestelde vragen

Bij VitaalPlus kun je kiezen tussen een maand-  of jaarabonnement. Bij het invullen van de gegevens wordt er om een e-mailadres gevraagd. Wanneer succesvol de betaling is afgerond, kom je terecht op een pagina waar je met hetzelfde e-mailadres dient in te loggen. Wanneer je dit doet, zul je zelf een wachtwoord kunnen invullen. Hierna heb je direct toegang tot alle programma’s van VitaalPlus.

Wanneer je een maand- of een jaarabonnement afsluit krijg je altijd de eerste 7 dagen gratis toegang. Op die manier kun je zelf ervaren of VitaalPlus bij je past. Wil je na de 7 dagen proefperiode VitaalPlus blijven gebruiken dan hoef je niets te doen. Je abonnement wordt daarna automatisch geactiveerd. Binnen de 7 dagen kan je op ieder gewenst moment de proefperiode beëindigen. Hierover ontvang je instructies van ons per e-mail. We sturen je een dag voordat je proefperiode afloopt nog een herinneringsmail.

Wanneer je een actief abonnement hebt, kun je inloggen bij VitaalPlus. Je komt dan direct in het overzicht met alle mogelijke programma’s. Dat kan vanaf PC, laptop, tablet of smartphone. Kies je favoriete programma en klik op de ‘play-knop’. Je aflevering start direct. Veel plezier! 

Zorg dat je genoeg ruimte hebt om op je plek te kunnen bewegen en op de grond te kunnen liggen. Ongeveer 2m x 2m is voldoende.

Wij adviseren om niet te bewegen op een harde ondergrond. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een matje of een dikke handdoek. Verder zijn er geen ingewikkelde attributen nodig om mee te doen. Zorg in ieder geval voor een handdoek en een flesje water.

VitaalPlus is op verschillende manieren aan te sluiten op je televisie. Hieronder vind je de mogelijkheden.

  1. HDMI-kabel. Verbind je laptop d.m.v. een HDMI kabel met de televisie. De HDMI-poort is meestal te vinden aan de zijkant of achterzijde van de televisie. Ga vervolgens naar het HDMI-kanaal op je televisie en start je programma via je laptop. Ook kun je je smartphone direct verbinden met de TV. Er zijn kabels te koop die dat mogelijk maken. Zoek op bijvoorbeeld Allekabels.nl naar de HDMI kabel die past bij jouw smartphone.
  2. Browser van de televisie. Beschik je over een Smart-TV? Dan is het veelal mogelijk om via de browser van je televisie naar VitaalPlus.nl te surfen, in te loggen en de training te starten.
  3. Apple TV. Verbind je iPad of iPhone met hetzelfde Wi-Fi netwerk als je Apple TV. Kies het programma dat je wilt volgen. Druk op het vierkantje met het pijltje erin onder in je scherm. Druk vervolgens op het ‘Airplay’ icoon onderin je scherm en zendt de aflevering naar je Apple TV.

Je kunt de afleveringen zo vaak bekijken als je wilt. Je kunt ze dus herhalen of op een later moment inhalen. Ook kun je ze stopzetten om even een pauze te nemen bijvoorbeeld. Daarnaast zullen er wekelijks nieuwe afleveringen verschijnen.

Het programma is speciaal afgestemd op mensen vanaf 60 jaar. Maar hoe ouder je bent, des te voorzichtiger je moet zijn. Daarom kun je zelf het tempo en de intensiteit van de oefeningen bepalen. Ook kun je even pauzeren wanneer jij dat wilt. Heb je een blessure? En twijfel je of je bepaalde oefeningen wel kunt doen? Overleg dan eerst even met jouw arts of fysiotherapeut.

Spierpijn hoort erbij, zeker wanneer je een bepaalde tijd weinig of niet hebt bewogen. Om spierpijn zoveel mogelijk te beperken is het van belang om de warming-up en cooling down te doen. Rust verder goed uit en drink voldoende water, zodat de spieren goed kunnen herstellen. Forceer niet.

Onze beweegexperts zullen elke maand op een vast moment live bereikbaar zijn voor vragen. En je kunt altijd een mail sturen met jouw vragen naar klantenservice@vitaalplus.nl. We helpen je graag!

Wij willen continu leren van onze leden. Al jouw opmerkingen, suggesties en kritiek zijn van harte welkom. Ook staan wij open voor jouw ideeën voor nieuw te ontwikkelen producten of diensten. Stuur deze dan naar klantenservice@vitaalplus.nl

Je betaalt altijd per maand. Wanneer je kies voor een jaarabonnement ben je 25% goedkoper uit dan wanneer je een maandabonnement afsluit. Een maandabonnement is per maand opzegbaar. Het jaarabonnement is pas na 12 maanden maandelijks opzegbaar. Wij zorgen voor een automatische incasso. Je hoeft dus verder niets te doen.

Wanneer je voor een jaarabonnement kiest, wordt deze na 12 maanden omgezet in een maandabonnement. Je abonnement wordt dus automatisch verlengt. Daar hoef je niets voor te doen.

We vinden het uiteraard jammer dat je niet meer met VitaalPlus wilt bewegen. Opzeggen gaat makkelijk. Login op je account. Klik vervolgens rechtsboven op de drie streepjes (menu icoon) en klik vervolgens op ‘instellingen’. Vervolgens kom je in jouw account terecht. Klik in de linkerbalk op ‘Abonnementen’. Selecteer het abonnement. Hier kan je het abonnement opzeggen. Kom je er zelf niet uit? Dan helpen wij je graag. Stuur in dat geval een e-mail naar klantenservice@vitaalplus.nl.

Ga naar het inlogscherm en voer je e-mailadres in en klik op de knop ‘volgende stap’. Er wordt vervolgens gevraagd om je wachtwoord in te voeren. Onder de knop vind je een link om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Deze krijg je toegestuurd op het e-mailadres waar je bij ons een account mee hebt aangemaakt. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@vitaalplus.nl

  1. De makkelijkste en eerste mogelijke oplossing die je kunt proberen, is het herladen en het opnieuw opstarten van de pagina. Werkt dit niet? Probeer gerust een andere webbrowser, zoals Safari, Google Chrome of Firefox. Het kan zijn dat de video daarin wel werkt. 
  2. Werkt het nog steeds niet? Probeer de cache en cookies van je webbrowser te verwijderen. Per browser verschilt het hoe dit in z’n werk gaat. Nadat de cache is geleegd en cookies zijn verwijderd kun je de pagina opnieuw opstarten en kijken of de aflevering nu wel start. 
  3. Gebruik bij voorkeur Google Chrome, hiermee werkt het programma optimaal.
  4. Kom je er echt niet uit, stuur dan een mail naar klantenservice@vitaalplus.nl. Wij helpen je graag verder.